Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Psykologi som kompetensutveckling

SpecialistLärare l Fristående kurser l Uppdragsutbildningar l Övrigt

Fortbildning och specialistutbildning

- för dig som är psykolog, socionom, läkare eller verksam inom något annat vårdyrke.

Psykoterapeutprogrammet, med inriktningarna KBT, PDT och familj, är en påbyggnadsutbildning i psykoterapi som riktar sig till dig som är psykolog, socionom, läkare med specialistkompetens inom psykiatri eller barn- och ungdomspsykiatri eller har en annan motsvarande examen. Programmet ges på halvfart under tre år.

Svenska Psykologförbundets Specialistutbildning: Är du legitimerad och verksam psykolog kan du vidareutbilda dig till specialist inom ditt område. Du ansöker till utbildningen hos Svenska Psykologförbundet. Här på psykologiska institutionen ger vi kurser som är godkända att ingå utbildningen. Se vårt utbud av specialistkurser.

Lärare i psykologi på gymnasienivå

- för dig som är, eller vill bli.

Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) är en kort utbildning för dig som har läst psykologi på högskolenivå och vill skaffa dig en lärarbehörighet för att undervisa i psykologi på gymnasienivå.
KPU startar varje vårtermin.

Utökad lärarlegitimation: Är du redan utbildad lärare kan du utöka din lärarlegitimation med ämnesbehörighet i psykologi genom att läsa 90 hp av våra kurser.

Håll utkik på Korsvägen – en blogg/webbplats om kompetensutveckling för lärare och förskollärare efter hela programmet och i vårt kalendarium för programmet om psykologi.

Fristående kurser

- som påbyggnad i ditt yrkesliv eller som komplement till en annan utbildning

Kanske är du psykolog, lärare eller kanske arbetar du med något helt annat. Med någon av våra fristående kurser kan du utveckla din kompetens inom en rad områden. Vissa kurser går på halvfart och/eller på kvällstid vilket kan underlätta för den som vill kombinera sitt arbete med studier.

Tips för psykologer, socionomer med flera:

Tips för lärare:

Hela psykologiska institutionens kursutbud hittar du här.  

Uppdragsutbildningar

- för grupper, företag och organisationer

Psykologiska institutionen anordnar kurser för externa uppdragsgivare. Kurserna planeras med hänsyn till uppdragsgivarens behov och kan ha varierande omfattning och studietakt.

Övrigt

Internationella Vetenskapsfestivalen hålls varje vår i Göteborg och är ett av Europas största populärvetenskapliga evenemang. Håll utkik efter oss i programme!

Titta gärna även i vårt kalendarium. Här annonserar vi öppna föreläsningar, disputationer och annat som alla intresserade är välkomna till.

Save

Save

Save

Save

Save

Sidansvarig: Marie Lomberg|Sidan uppdaterades: 2020-06-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?