Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad gör en psykolog?

Som psykolog kan man jobba med olika saker och i olika sammanhang. Som det ser ut nu jobbar psykologer främst inom hälso- och sjukvården, inom skolan och med arbetslivets organisationer.

Psykologer inom hälso- och sjukvården arbetar främst med att utreda och behandla psykisk ohälsa hos individer, exempelvis depressioner eller sömnsvårigheter, men kan också innehålla förebyggande insatser, riktade såväl till individer som till grupper, exempelvis utbildning för blivande föräldrar.

Inom skolan arbetar psykologer med elevhälsoarbete men också med insatser som riktar sig mot grupper av individer, såväl elever som pedagoger, exempelvis insatser för att förebygga mobbing.

Psykologer som jobbar med arbetslivets organisationer arbetar med rekrytering och urval av personal, utredningar och team- och ledarutveckling. Det finns mycket som talar för att psykologer i framtiden kommer att jobba med fler typer av arbetsuppgifter, exempelvis attitydpåverkan i miljöfrågor.

Om psykologprogrammet

Sidansvarig: Marie Lomberg|Sidan uppdaterades: 2017-03-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?