Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Psykoterapeutprogrammet

Psykoterapeutprogrammet är en påbyggnadsutbildning i psykoterapi som riktar sig till psykologer, socionomer, läkare med specialistkompetens inom psykiatri eller barn- och ungdomspsykiatri eller personer med annan motsvarande examen. En legitimerad psykoterapeut bedriver självständigt psykoterapi inom offentlig eller privat verksamhet.

Programmet omfattar 90 högskolepoäng (hp) och är en sammanhållen, treårig utbildning som ges på halvfart.

Programmet ges med tre inriktningar;

De olika inriktningarna samläser delar av utbildningen.

Undervisningen bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet vilket innebär att studenten far en fördjupad vetenskaplig teoretisk kunskapsbas inom området psykoterapi samt förtrogenhet med hur teori omsätts i praktik. Detta sker genom att teoretiska kurser ges parallellt med handledning på studentens eget kliniska arbete. Efter utbildningen ska studenten självständigt kunna bedriva psykoterapeutiskt arbete med individer och/eller familjer. Den som avlagt examen på psykoterapeutprogrammet kan ansöka hos socialstyrelsen om psykoterapeutlegitimation. 

Den senaste programstarten var höstterminen 2017. Nästa programstart planeras till vårterminen 2021.

Sidansvarig: Chrissie Evling, studievägledare|Sidan uppdaterades: 2019-05-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?