Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mer om inriktningen

Individualpsykoterapi med inriktning mot vuxna, PDT

Denna inriktning ges vid Psykologiska institutionen. De olika inriktningarna samläser dock delar av utbildningen.Efter genomgången utbildning skall du självständigt kunna arbeta psykoterapeutiskt med vuxna utifrån psykodynamisk teori och metod. Psykoterapeutprogrammet är en påbyggnadsutbildning och förutsätter att du har kunskaper kring psykodynamiskteori och metod som motsvarar en grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1). En del av föreläsningarna läser du gemensamt med de andra inriktningarna.

Allt patientarbete sker vid kliniken på psykologiska institutionen. Patientarbetet innebär att man har en patient två gånger per vecka i två år och en patient två gånger per vecka i ett år. Patientarbetet påbörjas termin 2 med båda dessa patienter och pågår till och med termin 5.

Du får handledning av en erfaren, utbildad handledare på dessa terapier under fem terminer. Integritet, sekretess och etiskt bemötande skall prägla såväl varje behandling som handledningsgrupp.

Under termin 5 och 6 har man dessutom två tidsbegränsade psykodynamiska terapier om 14 sessioner vardera.
För att underlätta för de studenter som har restid till institutionen sker all undervisning termin 2-6 mellan 9.15–14.45. Det möjliggör att bedriva patientarbete innan och efter undervisningen på utbildningsdagen. Undervisningen är förlagd till torsdagar.

Sidansvarig: Chrissie Evling, studievägledare|Sidan uppdaterades: 2017-07-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?