Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Psykoterapi med inriktning familje- och systemorienterad psykoterapi 90 hp

Start: Vårterminen 2021. Ansökningsperioden är öppen 15 augusti–16 september 2020. Ansökan görs via www.antagning.se.

Psykoterapeutprogrammet, med inriktning mot Familje- och systemorienterad psykoterapi, har ett systemiskt och relationsinriktat perspektiv på mänskliga problem. Det innebär att varje studerande efter genomgången utbildning självständigt skall kunna arbeta psykoterapeutiskt med psykosociala system som familjen, i dess olika konstellationer, men också med andra betydelsefulla nätverk.

Den studerande kommer att bli förtrogen med teorier, metoder och tekniker inom de familjeterapeutiska skolbildningarna, men också med andra teorier som förankrar arbetet med familjer, både i en psykiatrisk såväl som samhällelig kontext.

Den schemalagda utbildningen, som utgörs av föreläsningar, seminarier, handledning och olika former av examinationer, är huvudsakligen förlagd till två heldagar varannan vecka, men kan i viss mån variera beroende på kursinnehåll. Närvaron under dessa två dagar är avgörande för att tillgodogöra sig de kunskaper och färdigheter som krävs för att bli godkänd på respektive kurs.

Under utbildningens gång skall varje studerande, utifrån sin dagliga verksamhet på sin arbetsplats, bedriva ett flertal psykoterapier med olika familjekonstellationer av olika tidslängd. Dessa samtal behandlas i en handledningsgrupp om fem-sex deltagare under ledning av en erfaren, utbildad handledare. Förutom de egna ärendena kommer varje deltagare bli väl förtrogen med de övrigas ärenden. Integritet, sekretess och etiskt bemötande skall prägla såväl varje behandling som handledningsgrupp.

Sammantaget innebär det att varje studerande efterhand skall kunna visa förmåga att självständigt genomföra diagnostiska bedömningar och familjeanalyser samt genomföra och kritiskt utvärdera familjeterapeutisk behandling.

 

 

Sidansvarig: Chrissie Evling, studievägledare|Sidan uppdaterades: 2020-04-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?