Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Psykrådet

- studentsamverkan vid Psykologiska institutionen

Psykrådet är institutionens grupp för studentsamverkan. Vi är en ideell förening som försöker att koordinera och samordna olika initiativ för och av studenter på institutionen. Vår vision är att psykologen ska få ett rikt studentliv där studenternas röster ska höras. Psykrådet arbetar tillsammans med Göta studentkår.

Via Psykrådet kan studenter på institutionen få ekonomiskt bidrag och tillgång till institutionens lokaler för att ordna olika slags aktiviteter. Exempelvis kan studenter få hjälp med att ordna filmvisningar om terapimetoder eller att få in externa föreläsare. Aktiviteter som anordnas genom Psykrådet annonseras vanligen genom Psykrådets Facebook (Psykrådet Gbg) eller genom anslagstavlor i institutionen.

Psykrådet sammanträder med jämna mellanrum och är öppna för de studenter som vill närvara (studenter på psykologprogrammet såväl som de som läser fristående kurser).

Psykrådet står för samverkan mellan institutionen, studentgrupper och andra intresseorganisationer och företräder studenterna på ett slagfärdigt sätt. Att delta i studentlivet är enkelt och uppskattat. Engagemang skapar tillfällen att knyta nya kontakter och chanser att öva på användbara färdigheter. Psykrådet verkar för att erfarenhet och kunskap som finns bland studenterna sprider sig mellan kursgrupperna.

Föreningen är öppen för samtliga studenter på institutionen. Att bli medlem i Psykrådet är utan kostnad och innebär att en kommer att vara uppdaterad om det som händer på/kring institutionen. Dessutom har våra medlemmar förtur vid platsbegränsade event samt eventuella förmåner vid event som arrangeras av eller i samarbete med Psykrådet.

Om du vill ordna någon aktivitet för studenter, delta i Psykrådets arbete, eller bara veta mer, kontakta Psykrådet via mail: psykradet@gota.gu.se.

Beredningsgrupper

Genom Psykrådet väljs studerande-representanter till institutionens beredningsgrupper. I beredningsgrupperna diskuteras exempelvis kursutvärderingar och förändringar i undervisningen. Genom representation i beredningsgrupperna har vi studenter har stor möjlighet till inflytande över utbildningen och dess utformning. Det finns beredningsgrupper både för psykologprogrammet, masterprogrammet i samhällspsykologi och för fristående kurser.

Intressegrupper

Är du som student intresserad av ett speciellt ämne inom psykologi? Då kan du gå med i en eller flera av de intressegrupper som finns, där du kan möta andra studenter med samma intressen, byta erfarenheter, anordna föreläsningar, bokcirklar och så vidare. Eller varför inte starta en egen? I den mån vi förmår, står vi gärna till buds med råd och stöd och med vårt nätverk av kontakter. Kontakta Psykrådet, så hjälps vi åt!

Studentarbetsmiljöombud - SAMO

Studentarbetsmiljöombud (SAMO) finns på samtliga institutioner på Göteborgs universitet och är utsedda av studenterna. SAMO är med och känner av hur personen själv och studiekamraterna upplever arbetsmiljön, viktiga synpunkter som SAMO sedan förmedlar vidare till dem som är ansvariga för vår arbetsmiljö. Ombudet arbetar tillsammans med exempelvis lärare, prefekter och de arbetsmiljöombud som väljs bland de anställda, samt sin studentkår för att se till att studenterna får sina röster hörda för en god studiemiljö. Nuvarande SAMO för Psykologiska institutionen är William Tellstedt, T2. Han närvarar vanligen på Psykrådets möten, men kan också nås via e-post: samo.psy@gota.gu.se

-------------------------------------

psykradet@gota.gu.se

Save

Save

Save

Save

Save

 

Sav

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-11-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?